Nominatie beste docent

Wow! Opnieuw genomineerd voor “beste docent IDE”. Vorig jaar werd ik het net niet, nu opnieuw een kans. Dit gaat over mijn docentschap voor het Bachelorvak Discovery aan Industrieel Ontwerpen aan Twente Universiteit. Een vak wat ik zelf zo’n 15 jaar geleden ook heb gevolgd. Mooi om dan nu zelf voor (of in) de klas te staan. Het is wel heel anders geworden dan hoe de vorige docent het een aantal jaar heeft gegeven. Het vak is bovendien nog verder aan het groeien, althans hoe het gegeven wordt. Ik stuur de studenten vooral aan op zelf ontdekken, verrast worden, veel dingen maken, samenwerken met elkaar. Ik leg ook de relatie iedere keer met het ontwerpvak en ontwerppraktijk en geef ze daarvoor bruikbare tools. Sommige studenten gaan helemaal los, andere vinden het moeilijk. Maar ik geloof dat ze vooral mijn enthousiasme en inzet waarderen.

Wie weet dus, en op 4 april is de ceremonie. Duim voor me 🙂

Later: helaas, niet geworden. Maar genomineerd zijn is ook al heel leuk. Hopelijk volgend jaar weer een kans.