Gelaatsmasker (WowCap)

Update 2022:

afgelopen twee jaar zo’n 500 maskers gemaakt , met name voor huisartsen en tandartsen, en losse verkoop vanuit het atelier. Veel is het niet, op de grote bulk, maar goed. De maskers deden het goed, en ik vind het nog steeds een goed ontwerp. Wat mij betreft geen ding om me voor te schamen. Het heeft me ook waardering opgeleverd van de tand- en huisartsen. Als ontwerper is dat natuurlijk heel prettig. En het zorgde er ook voor dat ik , ondanks alle volle huisartspraktijken, over kon stappen naar een andere huisarts. Een bijkomend, maar niet gering, voordeel.

Inzet voor een goede zaak is belangrijk, winstgevendheid is niet de belangrijkste drijfveer voor een ontwerper. Natuurlijk moet je wel blijven leven van je werk; zomaar weggeven is zeker geen optie, weet aan wie je het geeft en waarom. Erkenning van je kennis en kunde die in een ontwerp is gegaan is belangrijk. Wat dat betreft: zorg voor goede afspraken en vastgelegd intellectual property en laat je de kaas niet van je brood eten.

maskers 2020;

Ik maak, in beperkte oplage, gelaatsmaskers. De maskers worden nu onder andere door tandartsen, artsen en docenten creativiteitsvakken gebruikt. Ook worden ze gebruikt bij zangles.

Ze blijken door het lage gewicht en de hoofdbandconstructie prettig en langdurig comfortabel te dragen. Het scherm kan worden opgeklapt als je bv even op een beeldscherm wilt werken. Ze zijn goed schoon te maken. Het Polycarbonaat folie heeft een goede transparantie en vertekent het beeld niet wat het voor nauwkeurig werken geschikt maakt (tandartsen)

De maskers zijn een aanvulling op mondkapjes en andere maatregelen om Covid19 te beperken. Ze geven extra bescherming door de ogen af te schermen en grote druppels tegen tegen te houden. Zie het als een “mobiel kuchscherm”.

Verdere ontwikkeling gebeurt in overleg met onder andere de (tand) artsen die de maskers afnemen. Ze zijn er zeer tevreden over. Ook andere (particuliere) gebruikers komen regelmatig terug om voor vrienden of familie een masker te kopen.

Gezichtsmasker. Het uiteindelijke masker wijkt iets af van deze foto; ipv verbinders zit het folie dmv. sleufjes vast (zie foto hieronder).

De maskers worden tegen kostprijs gemaakt en verzonden. Ik bereken een kostprijs aan artsen, zorgmedewerkers en docenten die zich uit de naad werken. Voor overige gebruikers heb ik er wat bovenop gedaan omdat ik er toch vrij veel tijd in steek om de maskers te maken.

Prijzen ex BTW:

  • Niet medisch gebruik: masker met PC folie 0.25 mm: 5,00
  • Medisch gebruik: kostprijs: masker met PC folie 0.25 mm: 2,75

Prijzen incl BTW:

  • Niet medisch gebruik: masker met PC folie 0.25 mm: 6,00
  • Medisch gebruik: kostprijs masker met PC folie 0.25 mm: 3,33 Euro

Losse schermen (shields)

Na enige tijd zullen de schermen krassen, maar het is eenvoudig er een nieuwe op te zetten. Deze zijn los te leveren.

  • Los Polycarbonaat shield (beter zicht): 1,75 Euro ex BTW
  • Los Polycarbonaat shield (beter zicht): 2,12 Euro incl BTW

Verzenden per 3 kan nog in een brievenbuspakket, meer dan 3 wordt een gewoon pakket. Een brievenbuspakket kost binnen NL 6,40 euro (porto en doos). De maskers kunnen ook worden afgehaald in mijn atelier.

Bestellen : neem contact op via mail of telefoon. Betaling: per bank. Zie “contact” voor rekening nummer, mail en telefoonnummer.

Mocht je meer willen betalen, een donatie is welkom. Daarvan worden de ontwikkelkosten betaald en daardoor kan ik ook af en toe maskers weggeven.

Levering: je krijgt een pakket met daarin een gedeeltelijk gemonteerd masker, zodat het klein verzonden kan worden. Het is eenvoudig in elkaar te zetten. Het wijst zichzelf en er is geen gereedschap voor nodig.

De montage gaat als volgt:

Het brede deel met de gaatjes is de achterkant. “Pijlpunt” iets ombuigen, door rechthoekige gat steken en door kleine T-vormige opening weer naar buiten (foto2).

-Verwijder de schutfolie (beide kanten) van het scherm.
Vlecht de korte band door de openingen van het scherm
Steek de pennetjes door de lange band, van binnen naar buiten. Je kunt de maat aanpassen door een ander gaatje te kiezen. Dat is vooral handig als je wel / geen brildrager bent, of als je er een dik mondkapje onder draagt, of een opzetbril met vergrootglas draagt (tandarts).
De korte band op de pennetjes drukken.
De bovenkant van het scherm iets naar binnen duwen, de ingesneden kronkeltjes in elkaar haken, die zorgen er voor dat de bovenkant rond blijft staan. Je kunt hier een stukje plakband overheen doen, tegen onbedoeld losgaan. maar waarschijnlijk is dat niet nodig.
Je kunt de linker- en rechteronderhoeken wat naar elkaar buigen
( er zijn twee kleine streepjes als markering meegelaserd)
om meer afsluiting te krijgen rond je mond

Schoonmaken:

Grondig: door het masker een paar minuten onder te dompelen in een afwasteiltje of een emmer met zeepsop. Ook een doekje of spuiten met reiniger of zeepsop zal werken, maar pas dan op dat je het folie niet krast. Het masker is alcohol bestendig. Glassex werkt goed op PC schermen, gebruik een micro vezeldoekje van fijne kwaliteit (pianodoekje, brillendoekje)

Maat:

De hoofdband kan versteld worden van 51 tot 64 cm , voor de meeste mensen zal deze passen.

Materiaal:

De maskers zijn gemaakt van 0.25 mm polycarbonaat ( verbeterd doorzicht) voor het transparante scherm en 1 mm polypropeen voor de draagbanden. De verbinders zijn van nylon. Het masker weegt 35 gram.

Disclaimer:

Let op: het masker biedt wel extra bescherming, vooral voor je ogen en tegen grotere druppels maar biedt geen volledige bescherming. Blijf indien mogelijk dus ook ook een mondkapje gebruiken, was je handen en volg de RIVM aanwijzingen op. Courage, hou vol!

nieuw materiaal (PC) uitproberen bij de tandarts. we konden niet wachten, dus buiten praktijktijd erheen.
De tandarts is niet over eén nacht ijs gegaan, meerdere maskers zijn geprobeerd.
En dit krijg je er voor terug. Niet met geld te betalen.