Atelier omgebouwd

En zo was het ineens november. Mijn aandacht ging naar heel andere dingen, naar Corona, naar project Wetropolis, gelukkig ook naar de zeilboot in Friesland. En naar een andere inrichting van het atelier. Dat moest, want ik begon vast te lopen met mijn werk tussen de volle kasten, in de weg staande laser, teveel zooi van afgelopen 15 jaar had zich verzameld. Het atelier moest sowieso ruimer worden opgezet om groepjes studenten corona safe te kunnen laten werken. Plan gemaakt, eerst op papier en alles inmeten. past het? Al met al een maand eraan gewerkt, het had nogal wat voeten in aarde.

De laser is verplaatst. De frees, op een mobiele tafel met wielen. De tafel zelf weegt al 500 kg, moest dus stevig worden. Lassen dus, leuke klus en ik kan het nog. Wandstelling eruit waarop jaren spul lag, dat kon ook elders worden opgeslagen, jammer om werkruimte als opslagplek te gebruiken.

Na een dikke maand, veel ritjes met de bakfiets naar huis (zolder is opslag geworden) , naar de vuilnisbak en oud papier, Het atelier is daardoor Corona bestendiger gemaakt met ruimte, voldoende afstand tussen de werkplekken, meerdere werkbanken. De laser en de frees staan nu mooi naast elkaar en na een paar maanden ermee te hebben gewerkt is het duidelijk een prima ingreep geweest. Weliswaar zijn een heleboel voorbeelden nu niet makkelijk meer bereikbaar, maar het is hier geen museum maar een werkplaats. Ik blijk met ruimte beter te kunnen werken dan met heel veel dingen om me heen die me eerder tegenhouden dan verder helpen. Wat er wel staat zijn een paar mooie ingelijste afdrukken, en daar kijk ik regelmatig naar.

Een leuke klus was een paaar zware kisten op de kast te zetten zonder kraantje. Met blokken en stukje bij beetje hoger, hoger, hoger lukte dat bovenwegl goed. Ze staan nu mooi bovenop de kast, in een goede verhouding. Alle zooi op de kast eraf, en mooie kisten erop.

Maar er is nog veel meer gedaan. Veel aan maquettes van de Ijssel gewerkt, om een echt werkend overstromingsmodel te bouwen. Dat heeft de nodige tijd gekost om van alles uit te zoeken. Het water heeft me deze zomer goed bezig gehouden. Langs de IJssel ook gefietsts, de Dinkel, de Vecht bron opgezocht, maar dat is voor de volgende blog.