Maquette gemaakt van piepschuim. Dat werkt snel en het is goedkoop.
De maquette zal uiteindelijk worden gebruikt als een functionerend model waar water doorheen loopt. Eventuele aanpassingenj zijn hiermee te bespreken of uit te proberen. Voorlopig nog kwalitatief, we zijn nog niet op het niveau van het voormalige waterloopkundig lab in de NO-polder.
Uitgaande van Arcgis downloads (de gekleurde kaart) voor elke gekozen hoogte een plaat schuim uitgesneden en deze op elkaar geplakt. Met een beamer er vervolgens deze kaart (of de satellietfoto) op geprojecteerd
De ruwe data moest eerst vereenvoudigd worden en geschikt gemaakt voor lasersnijden. Details waar mogelijk gereduceerd en de dijken breder gemaakt zodat ze in de maquette inderdaad breed genoeg zijn om water te keren.
Arcgis kaart waarmee deze hoogteinfo is te bekijken en te downloaden. Je kunt elk gebied van Nederland bekijken en exploreren. De hoogte is zo gekozen dat dijken er goed uitspringen. Vink de laag aan welke je wilt bekijken: kleurenlaag, zwartwit (evt oranje uitbloklaag om nodata = water en sommige gebouwen aan te geven) en kies evt een andere achtergrond = basislaag)
- Beneden -1 m = zwart
- -1 tot 0 m = donkerblauw
- 0 tot 1 m = cyaan
- 1 tot 2 m = groen
- 2 tot 4.5 m = rood
- Hoger dan 4.5 m = geel
- de grijstinten hebben dezelfde grenzen, de kaarten zijn dus uitwisselbaar. Voor tracing of bitmap to heightfield is een grijswaarde kaart soms handiger)
AHN viewer , hier vind je de “gewone “hoogteweergave (blauw naar bruin)