Lego modellen

Rond het makerfestival waren ook een aantal andere activiteiten georganiseerd welke qua inhoud en aanbod deels overlapten, daarom hier bij elkaar op een pagina. Op het makerfestival was Wowlab toegankelijk, er werden ookl andere maker activiteiten getoond naast wetropolis werk. Er stond de Lego water maquette buiten, op het waterfestival stond ook de sarndbox van 100Fat opgesteld. Deze werd vergezeld door de videowall over de watervragen gemaakt door Nobis en DCS.

De waterfietsdag trok vooral volwassenen , het makerfestival vooral kinderen

De Lego modellen zijn uitgebreid geprobeerd, tijdens de Water fietstocht op 30 mei 2019 en het maakfestival. Het was mooi weer, er stond een bak met Lego en water klaar. Succes gegarandeerd

Met de Lego maquettes werd op meerdere plekken geprobeerd wat er mee kan. We gaven de kinderen de opdracht een eigen rivier te maken, er water in te laten lopen. En te kijken wat zand in de rivier doet. Dolle pret, zand en water in Lego.

Erg opwindend allemaal en je kunt er een heel circus mee optuigen wat het land rondreist en tevreden kinderen achterlaat. Is het ook geschikt voor de doelstellingen van Wetropolis?

Is Lego het meest geschikt voor de doelstellingen? Misschien zijn er wel betere manieren.

Dit waren een paar vragen waar we in de tijd na het begin mee aan de slag moesten:

Welke maquettes werken, voor wie werken ze, wanneer en waar zijn ze in te zetten. Welke materialen kunnen we inzetten

zie ook de blogs op wetropolis.nl:

Wetropolis at Maker Festival Twente 25, 26 mei 2019

Wetropolis en Waterfietstocht 30 mei 2019

Waterfietstocht (2)

Sarndbox 30 mei 2019