Gelaatsmasker

Ik maak, in beperkte oplage, gelaatsmaskers. De maskers worden nu onder andere door tandartsen en docenten crceativiteitsvakken gebruikt. Ook worden ze gebruikt bij zangles. Ze blijken door het lage gewicht en de hoofdbandconstructie prettig te dragen en zijn goed schoon te maken. De maskers zijn een aanvulling op mondkapjes en andere maatregelen om Covid19 te beperken. Ze geven extra bescherming door de ogen af te schermen en grote druppels tegen tegen te houden.

Ik maak nu ook de losse shields welke in andere maskers gebruikt kunnen worden.

Verdere ontwikkeling gebeurt in overleg met onder andere de tandartsen die de maskers afnemen. Ze zijn er zeer tevreden over. Ook andere (particuliere) gebruikers komen regelmatig terug om voor vrienden of familie een masker te kopen.

Gezichtsmasker. Het uiteindelijke masker wijkt iets af van deze foto; ipv verbinders zit het folie dmv. sleufjes vast (zie foto hieronder).

De maskers worden tegen kostprijs gemaakt en verzonden. Ik bereken een niet-commerciele prijs uit solidariteit met artsen, zorgmedewerkers, docenten en kunstenaars die zich uit de naad werken zonder er tonnen mee verdienen.

Zo onderhand (half juni) komt er weer meer materiaal ter beschikking. Ik kan daardoor nu wat grotere aantallen aanbieden dan vorige maanden, het aanbod PetG 0.18 blijft echter mondjesmaat.

Als de vraag groter wordt zal ik waarschijnlijk hulp inhuren om te helpen met de productie. Dat betekent dan wel dat de prijs iets omhoog zal moeten gaan. Maar dat zien we dan wel weer.

Prijzen ex BTW:

  • Masker met PetG folie 0.18 mm: 2,50
  • Masker met PC folie 0.25 mm: 2,75

Prijzen incl BTW:

  • Masker met PetG folie 0.18 mm: 3,02 Euro
  • Masker met PC folie 0.25 mm: 3,33 Euro

Losse schermen (shields)

Na enige tijd zullen de schermen krassen, maar het is eenvoudig er een nieuwe op te zetten. Deze zijn los te leveren.

  • Los PetG shield: 1,50 Euro ex BTW
  • Los Polycarbonaat shield (beter zicht): 1,75 Euro ex BTW
  • Los PetG shield: 1,82 Euro incl BTW
  • Los Polycarbonaat shield (beter zicht): 2,12 Euro incl BTW

Verzenden per 3 kan nog in een brievenbuspakket, meer dan 3 wordt een gewoon pakket. Een brievenbuspakket kost binnen NL 6,40 euro (porto en doos). De maskers kunnen ook worden afgehaald in mijn atelier.

Bestellen : neem contact op via mail of telefoon. Betaling: per bank. Zie “contact” voor rekening nummer, mail en telefoonnummer.

Mocht je meer willen betalen, een donatie is welkom. Daarvan worden de ontwikkelkosten betaald en daardoor kan ik ook af en toe maskers weggeven.

Levering: je krijgt een pakket met daarin een gedeeltelijk gemonteerd masker, zodat het klein verzonden kan worden. Het is eenvoudig in elkaar te zetten. Het wijst zichzelf en er is geen gereedschap voor nodig.

De montage gaat als volgt:

Het brede deel met de gaatjes is de achterkant. “Pijlpunt” iets ombuigen, door rechthoekige gat steken en door kleine T-vormige opening weer naar buiten (foto2).
De bovenkant naar binnen duwen, de ingesneden kronkeltjes in elkaar haken, die zorgen er voor dat de bovenkant rond blijft staan. Je kunt hier een stukje plakband overheen doen, tegen onbedoeld losgaan. maar waarschijnlijk is dat niet nodig.
De korte band welke door het folie heen is gevlochten op de pennetjes drukken. Je kunt de maat aanpassen door een ander gaatje te kiezen. Dat is vooral handig als je wel / geen brildrager bent, of als je er een dik mondkapje onder draagt,

Schoonmaken:

Grondig: door het masker een paar minuten onder te dompelen in een afwasteiltje of een emmer met zeepsop. Ook een doekje of spuiten met reiniger of zeepsop zal werken, maar pas dan op dat je het folie niet krast. Het masker is alcohol bestendig.

Maat:

Inmiddels is een one size fits all gemaakt. De hoofdband kan versteld worden van 51 tot 64 cm , voor de meeste mensen zal deze passen.

Materiaal:

De maskers zijn gemaakt van 0.18 mm polyester (oud model) of 0.25 mm polycarbonaat (nieuw materiaal, verbeterd doorzicht) voor het transparante scherm en 1 mm polypropeen voor de draagbanden. De verbinders zijn van nylon. Het masker weegt 35 gram.

Disclaimer:

Let op: het masker biedt wel extra bescherming, vooral voor je ogen en tegen grotere druppels maar biedt geen volledige bescherming. Blijf indien mogelijk dus ook ook een mondkapje gebruiken, was je handen en volg de RIVM aanwijzingen op.

nieuw materiaal (PC) uitproberen bij de tandarts. we konden niet wachten, dus buiten praktijktijd erheen.
De tandarts is niet over eén nacht ijs gegaan, meerdere maskers zijn geprobeerd.