Transport pianomobiel  
Maten pianomobiel:  
  124 cm breed, 134 cm lang
  met piano gemonteerd: hoog 148 cm
  zonder piano (is demontabel): hoog 50 cm
  piano zelf (gedemonteerd): 122 breed, 44 diep, 101 hoog,
kan eventueel plat liggen tijdens vervoer

 

Mogelijkheden tot vervoer:  
 

- Aanhanger: overhuifd, 125 cm breed (Boedelbak, Boels ed. zijn goed). Kan voor ongeveer 40 euro / dag worden gehuurd. Bijvoorbeeld deze aanhanger

 

 

- Klein busje, zorg voor minimaal 125 cm tussen de wielkasten. De piano kan gedemonteerd worden en is dan 55 cm hoog. De piano gaat dan achter of voor het platform in de bus. Totale benodigde lengte: 135 voor het platform + 45 voor de piano = 180 cm, bijvoorbeeld deze Vivaro . Ongeveer vanaf 65 Euro / dag

 

 

- Grote bus: bakwagen met liftje. Sneller en makkelijker met in en uitladen, maar prijziger, reken rond 135 euro ex btw per dag plus km en brandstof. Ook de hoogte is een nadeel: niet in alle parkeergarages te parkeren. Bijvoorbeeld een Movano met liftje.

 

 

Soms hebben we een chauffeur ter beschikking die met een aanhanger kan komen rijden rond de 50 euro, maar dat is incidenteel en alleen 's avonds of in het weekeinde.

 

  We hebben oprijplanken waarmee de piano naar binnen gereden kan worden tot een hoogte van ongeveer 40 cm.
Het is mogelijk dit alleen te doen, maar veiliger en handiger is twee personen bij in en uitrijden; een voor geleiden , een om de piano onder controle te houden. Met een lift gaat het prima alleen.